Sute de chiulangii au fost descoperiți de polițiștii sălăjeni

Absenteismul reprezintă o problemă în multe dintre școlile sălăjene. O analiză cu privire la activitățile desfășurate pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Sălaj, în anul școlar 2022-2023, a fost prezentată, astăzi, de către şeful Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Loredana Flonta, în cadrul şedinţei echipei interinstituționale județene pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Pentru menținerea ordinii publice în zona adiacentă şcolilor, în perioada analizată poliția a avut în responsabilitatea 329 (96,19 la sută) din numărul total de 342 unități de învățământ preuniversitar, jandarmeria 4 (1,16 la sută), iar poliția locală 9 (2,63 la sută). Media zilnică de asigurare a prezenței a fost de 42 de patrule în zona adiacentă unităților de învățământ, în cadrul cărora au acționat o medie zilnică de 27 reprezentanți ai forțelor de ordine publică. În luna martie, la nivelul județului a demarat Planul de acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar, a comerțului ilegal cu produse din alcool şi tutun, precum și a consumului de tutun în unitățile de învățământ de pe raza județului, ocazie cu care au fost efectuate 157 de controale, fiind depistați absentând de la cursuri 247 de elevi. Au fost verificate 155 de societăți comerciale amplasate în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 1.000 lei. La nivelul județului Sălaj, în în anul școlar 2022-2023 există raportate 29 cazuri de bullying, în unitățile de învățământ în care s-au înregistrat aceste cazuri având loc acţiuni de consiliere a elevilor implicați. De asemenea, au fost sesizate și înregistrate un număr de 20 infracțiuni (14 în mediul urban și șase în mediul rural): cinci infracţiuni de furt, 11 infracțiune de loviri și alte violențe; o infracțiune de purtare abuzivă; două infracțiuni de vătămare corporală din culpă şi o infracțiune de distrugere. Având ca obiectiv prevenirea evenimentelor negative ce pot pune în pericol dezvoltarea normală a elevilor, polițiștii cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în mediu școlar au fost prezenți în 310 unități de învățământ de pe raza județului, desfășurând un număr de 495 de activități cu caracter educativ-preventiv în cadrul orelor de curs, atât în mediul urban, cât și rural.

2 Thoughts to “Sute de chiulangii au fost descoperiți de polițiștii sălăjeni”

  1. […] Absenteismul reprezintă o problemă în multe dintre școlile sălăjene. O analiză cu privire la activitățile desfășurate pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Sălaj, în anul școlar 2022-2023, a fost prezentată, astăzi, de către şeful Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Loredana Flonta, în cadrul şedinţei echipei interinstituționale județene pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.  » Mai multe detalii […]

  2. Melania

    Ce bine stam la statistici, constatări și analize! Super tare! Despre măsuri …. nu are rost sa vorbim! Sugerez: inițiați acte normative prin care in unitățile școlare sa se predea teoretic și practic materii privind jocul la păcănele spre exemplu! ! Ar fi numai avantaje!, fumatul in cadru organizat, modalități privind emigrarea tinerilor elevi după absolvirea studiilor, tehnicii de comitere a faptelor antisociale prin care sa nu fie depistați de autorități, etc, S-ar crea posturi ptr cadre didactice specializate in aceste domenii și in plus elevii ar fi in cadrul școlii , in sălile puse la dispoziție ptr astfel de activității! S-ar împușca 3 iepuri dintr-un foc!!! Aceste activități sa fie considerate discipline , obligatorii iar materiile sa fie obligatorii la admitere și la bac! Sunt absolut sigura ca promovabilitatea va fi una cu care sa ne mândrim ca popor in “România educata!”!!!!

Leave a Comment